Nieuws

Terug van weggeweest : The Boomtown Rats

Bob Geldof verwierf internationale faam met het organiseren van mega-liefdadigheidsconcerten zoals Live Aid (in 1985) en Live 8 (in 2005). Hij is uiteraard ook de liedjesschrijver van een pak goeie songs waarvan helaas nu alleen nog 'I Don't Like Mondays' tot het collectieve geheugen behoort. Dat meesterwerkje is alweer 38 jaar oud en zal op 12 augustus op het Beach Festival ongetwijfeld de meeste handen op mekaar krijgen als THE BOOMTOWN RATS daar voor het eerst in meer dan 30 jaar weer eens voet op Belgische bodem zetten. Of de ereburger van de stad Ieper ook daar even langs komt is niet geweten.

The Boomtown Rats lieten in 1977 voor het eerst van zich horen met de prachtige uptempo single 'Lookin' After No 1'. Het werd in thuisland Ierland een lokale hit. Het jaar nadien werden maar liefst 3 grandioze singles uitgebracht : 'She's So Modern', 'Like Clockwork' en 'Rat Trap'. Heerlijke staaltjes catchy punkrock gebracht door een geestdriftige zanger. Het grote publiek kon ze pas waarderen toen de sound in 1979 op hun derde album wat meer classic rock bevatte. De klassieker 'I Don't Like Mondays' (over een schietpartij van een studente op een school in San Diego) blijft de herkenningstune alhoewel "Someone's Looking At You' beslist ook één van de betere songs is op het album "The Fine Art Of Surfacing". Met de vierde elpee "Mondo Bongo" (1980) kwam de klad erin en ook de volgende drie  albums werden veel minder gesmaakt bij het grote publiek. Bob Geldof hield het voor bekeken en ging solo. De singles 'This Is The World Calling' (1986) en 'The Great Song of Indifference' (1990) kregen nog wel enige bijval maar daarna kreeg hij alsmaar minder aandacht van pers en radio en kwam hij in de vergeetput. Zeven jaar geleden verscheen zijn jongste vijfde solo-album.

In 2013 kwam The Boomtown Rats opnieuw samen voor een concert op het befaamde Isle Of Weight-festival en eind dit jaar is de come-back cd "Mega" een feit. Bob Geldof liet weten dat ze zesentwintig tracks hebben opgenomen en dat ze in een reeks ep’s met telkens vier nummers zullen worden vrijgegeven om uiteindelijk een album te vormen.

Afbeeldingsresultaat voor The Boomtown Rats 2017

Woensdag 12 juli 2017 - 14:16

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.