Start

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Nieuws

Corona virus
De meeste concerten uit onze agenda die geschrapt werden door de corona maatregelen hebben reeds een nieuwe datum gekregen. R...

Sponsors

Gert Bogaert brood & banketbakkerij
Blancquaert Bankagenten & Verzekeringsmakelaars

Android app on Google Play

Elke week stellen we hier een Rock-a-Fellow voor ; dé song van de week, die we dan dag en nacht draaien, om de twee uur, pal op het oneven uur.

De term Southern Rock werd meer dan 50 jaar geleden uitgevonden en hield vooral verband met de toen ondefinieerbare muziek van The Allman Brothers Band. Ze brachten een stevige mix van rootsmuziek uit de zuiderse staten van Amerika en gaven er een swingende draai aan met gedubbelde gitaarlicks en vaak meerstemmige backing vocals. In de jaren 70 wist southern rock zich op te werpen tot een genre op zich dankzij bands als Lynyrd Skynyrd, Marshall Tucker Band, The Outlaws, Blackfoot, Charlie Daniels Band, Point Blank, ZZ Top, Molly Hatchet, Doc Holliday, Atlanta Rhythm Section, ... maar die populariteit nam snel af toen new wave zijn intrede deed.

Dankzij o.a. The Black Crowes en Georgia Satellites kreeg het genre een nieuwe injectie en ook de jongste jaren mogen we spreken van een heuse revival. Op de meeste radiostations merk je daar weinig of niets van maar hier kan je al jarenlang genieten van wat de huidige generatie te bieden heeft aan recente southern rock. BLACKBERRY SMOKE uit Atlanta, Georgia is hier al jarenlang met enige regelmaat te horen en uit hun gloednieuwe 7de cd "You Hear Georgia" plukken we deze week de Rock-a-Fellow 'All Over The Road'. ENJOY !!! 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

© 2021 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.