Over ons

Mijlpalen in de historiek van ons station...

September 2020 - Voortaan is het metal-programma DangerZone er ook op maandag van 20 tot 22 uur. Op donderdagavond komen de uitgesproken extremere metal-genres aan bod.

Oktober 2019 - Dj Gerry en Noël streamen live vanop de 26ste Hard Rock Market in Aalst.

April 2019 - Dj Gerry en Dj Erik zijn present op het kerkplein van Schoonaarde (Dendermonde) voor de animatie tijdens de doortocht van de 103de Ronde van Vlaanderen. Voor de technische omkadering bedanken we Tom Callebaut van radiostudio.be.

Januari 2019 - www.rockfmonline.be bestaat 10 jaar !

Juli 2018 - Eind juli heeft dj Grace ons verlaten.

Maart 2018 - De laatste week van maart was er 6 dagen lang de "250 songs made in 1978" met dj Erik.

April 2017 - De ochtendprogrammatie krijgt tijdens de werkweek een opfrisbeurt. Dj Grace is er van 06 tot 08 uur met stevige ontbijtmuziek vanuit 'Studio Disgrace'.

Maart 2017 - De nieuwe streamer en soundprocessor zorgen ervoor dat de geluidskwaliteit er een flink stuk op vooruit gaat.

Januari 2017 - DJ Gun is terug van weggeweest met elektro, gothic, new wave en alternative rock. Je kan "Northern Light" elke dinsdagavond van 21 tot 22u beluisteren.

Juli 2016 - De nieuwe PC's krijgen een upgrade naar Windows 10 Professional en alle software werd opnieuw herinstalleerd.

December 2015 - Tussen kerst en nieuwjaar wordt voor het eerst de 3-daagse Rock 150 uitgezonden. Dj Erik blikt terug op de muzikale hoogtepunten van 40 jaar geleden, het jaar 1975.

Oktober 2015 - Twee oude Windows XP PC's worden bedankt voor bewezen diensten en vervangen door nieuwe HP Intel I7 met Windows 8. Met dank aan Tim van MoveMedia voor het installeren van alle hard- en software.

September 2014 - Erik start op 30 september een nieuw programma op dinsdagavond (20 - 22u) : "Long Album Tracks". Het programma "Vanished Rock Treasures" is voortaan 1 uur minder, op zondag tussen 10 en 12u en het wordt herhaald op dinsdagavond tussen 22u en middernacht.

Augustus 2014 - De database is eens binnenste buiten gekeerd en er zijn nieuwe schema's gemaakt om de radio een nieuw elan te geven.

November 2011 - Het programma "Vanished Rock Treasures" met Erik is terug na een afwezigheid van zo'n goeie 4 jaar. Elke zondagmorgen te beluisteren van 9 - 12 uur met uitzondering van de zomer.

April 2011 - Erik wordt de webmaster voor de website van RockFmonline.be

April 2010 - Erik neemt de rubriek "Agenda" en het "Popnieuws" voor zijn rekening.

Februari 2010 - Gerry is op 23 februari 2010 te horen in het programma van Bjorn Verhoeven op Q-music.

December 2009  - Eerder raakte al bekend dat RockFMonline de “Rock 100 allertijden” zou uitzenden. Maar er is meer…
Tijdens de eindejaarsperiode hebben ze aan aantal “best of” uitzendingen, zo is er een programma waarin je alle Rock-a-fellows van het afgelopen jaar kan beluisteren. De Rock-a-fellow is een nummer die wij 1week lang extra laten horen!
Het programma Wave & Gothic dat je vroeger kon beluisteren in gent, komt ook eenmalig terug op internet. Dit programma is te beluisteren op 20december tussen 22-23u

November 2009 - Op 1 november is het rockfmonline team aanwezig tijdens de kiss-expo dag in kuurne. Verder hebben we een interview met Lydia Criss.

Oktober 2009 - Rockfmonline is live te beluisteren tijdens de openbedrijvendag bij onze sponser, mike interieur.
Verder is gerry te gast bij GunkTV tijdens Moerbie Midnite voor een babbel over Kiss & Rockfmonline! Het filmpje komt binnenkort online, hou onze website dus zeker in het oog.

September 2009 - Eind september krijgen we te horen dat onze nieuwsredactie waarmee we samenwerken, stopt!

Augustus 2009 - Sinds eind augustus kiezen wij iedere week een 'hit-tip', wij heten dat de 'Rock-a-fellow'!

April 2009 - Vanaf zaterdag 4 april kan je voor het eerst bij ons luisteren naar "Dangerzone Light" met Noël.

Maart 2009  - Steeds meer mensen vinden de weg naar ons station. Verder hebben we 3 nieuwe partners : RockCAFE BACKDOOR, Mike Interieur & CSbouw.
Vanaf nu kan je ons ook terugvinden op facebook.

Februari 2009 - Onze website begint vorm te krijgen, deze werd gemaakt door movemedia. Ook Noël Vandendriesche is terug van de partij, je krijgt hem elke donderdagavond te horen met zijn metalprogramma : "Dangerzone" (20-22u). RockFM haalde ook de pers, TV-Oost zorgde voor een reportage en verder was er een interview te lezen in het nieuwsblad.

Januari 2009  - De testuitzendingen van RockFM online gaan van start. Verder sluiten we een deal met de provider DXADSL om een stabiele internetverbinding te hebben. We gaan in zee met Radioventures,inc. USA. Daardoor kunnen we kort op de bal spelen met nieuwe en opkomende hits!

Oktober 2007 -   Eind oktober werd beslist RockFM GENT op te doeken. Vanaf dat moment kon je luisteren naar een nieuw concept : ZenFM. 

April 2006  - Op zondag 2 april is Rock FM aanwezig bij de Ronde van Vlaanderen. Ze staan met hun Rock FM-tent langs het parcours, op de Steenberg in Sint-Kornelis-Horebeke, zowat 40 km voor de aankomst.
In de Rock FM-tent kun je de wedstrijd volgen op groot scherm. Er is drank en eten en de jocks van Rock FM zorgen voor muziek. De tent opent 'de deuren' vanaf 11 uur, en je mag gratis binnen.

September 2005 - Op 11 September schrijven we geschiedenis, we zijn immers het eerste regionale station in België die met succes "On The Rocks" en "Dangerzone" via podcast aanbieden.

September 2005 - Aan de vooravond van onze podcast primeur slaat bij hevig onweer boven Gent de bliksem in op onze zendmast waardoor Rock FM (en Radio Plus en Q-Music) uit de ether verdwijnen. We snellen naar de zendcabine en voeren de nodige herstellingen uit, na een 90tal minuten is alles terug normaal. Meteen losten we het probleem voor Radio Plus en Q-Music op, met collegiale groeten...

Augustus 2005 - We plaatsen een nieuwe server in Frankrijk met een veel hogere capaciteit (600 simultane luisteraars), deze server is aangesloten op een backbone van 80 Mbps waardoor we onze wens om podcast programma's aan te bieden overwegen waar te maken. Deze server zorgt alvast vanaf nu voor onze high stream waardoor de  capaciteit en klank veel beter is.

Maart 2005 - John Bollenberg, beter gekend als BoBo beslist om samen te gaan werken met ons station. On The Rocks is herboren, Elke Zondag vanaf 27/03/05 van 21u tot 23u komt z'n show op antenne (en via internet). Al na de eerste uitzending wordt het ons duidelijk dat BoBo niet zomaar de eerste de beste is én dat de luisteraars dat geweten hebben. Nooit tevoren werd onze website zo druk bezocht, werden onze internet streams zo stevig beluisterd. De stijl die BoBo er op na houdt is vrij uniek en zeker voer voor Rock FM. 

Maart 2005 - Meer en meer luisteraars van over heel de wereld vinden hun weg naar ons station, we merken dagelijks hits op onze streams en website tot ver in de USA, Turkije, Iraq, maar ook bij onze buurlanden (Duitsland, Nederland) hebben ze het begrepen.

Maart 2005 - Er wordt in Nederland een nieuwe stream server opgezet die onze stream verzorgt in maar liefst 5 verschillende formaten. Er is een tijdverschil van ongeveer 45 seconden en de kwaliteit is niet wat onze High en Low streams doen, maar deze stream is wel superkrachtig en kan zonder probleem duizenden luisteraars voeden, ook de MAC gebruikers kunnen nu mee luisteren.

Februari 2005 - Gerry is een bakker uit Schoonaarde en wat blijkt is dat hij nog wel iets anders in z'n mars heeft dan ovens en granen. Voortaan laat Gerry elke Zaterdagavond de rock bommen op je los vanaf 21u en... Gerry is enthousiast (en dat kan je horen)!

Januari 2005 - Noël en Filip maken voortaan de vrijdagavond onveilig op de 107.7 en op het net. Voortaan gaat Rock FM elke vrijdagavond over naar een hogere versnelling om 21u met Heavy Hour (Filip) gevolgd door een streep Dangerzone (Noël). 

25 November 2004 - De afgelopen weken merkten we dat er regelmatig "drop-outs" waren in de uitzending, wat doet vermoeden dat de straalverbinding (van studio naar zendlocatie, welke hersteld werd in Augustus) aan vervanging toe is, er wordt een andere klaargemaakt en op een Zondagavond wordt er gewisseld.

November 2004 - Tim Collins is amper enkele weken on-air met z'n show "backstage", er waren plannen dat Tim voor de TOP 20 zou zorgen op Woensdag en Zaterdag, als Tim plots laat weten dat z'n werk in het buitenland té veel tijd vraagt en hij zodoende z'n programma's op Rock FM moet staken. De weekendprogrammering raakt wat in de war, het weekend wordt gereorganiseerd.

November 2004 - Wegens verbouwingen op het gelijkvloers in de Nekkerputstraat verhuist de eindregie naar de eerste verdieping, in het lokaal van de opnamestudio, door de verhuis is Rock FM 's avonds een half uurtje uit de lucht, er moet opnieuw wat geregeld en gezocht worden, pas een half uurtje later is de klank weer optimaal. Ook het Stereosignaal en de RDS geeft eventjes wat stress, maar met wat geduld komt alles weer goed en draaien we weer op een goede kruissnelheid...

Oktober 2004 - Zowel de Low als de High stream raken regelmatig in de problemen, er blijkt algemeen in regio gent een knooppunt probleem te zijn. Online en Telenet kunnen ons voorlopig niet deftig depanneren, geduld was een schone zaak, het raakte langzaam opgelost. Om de belasting van het netwerk en het internet in Sint Denijs Westrem op Woensdagnamiddag en in het weekend beter onder controle te houden, wordt load balancing overwogen. Gezien het hoge prijskaartje van degelijke manageable switches voor het netwerk wordt een Proxy server ingeschakeld met software load balancing. Een goede keuze, het werkt schitterend, een aanzienlijke verbetering voor de High stream. Wat zoekwerk op internet kan wonderen doen.

September 2004 - De database server crasht, op minder dan 12 uur schiet er van die server bijna niets meer over, er wordt in die periode regelmatig omgeschakeld naar de nood-server. een dag later wordt een andere server ingeschakeld.

Augustus 2004 - Op een Zaterdagmiddag sneuvelt de straalverbinding tussen studio en zendlocatie, diverse mensen worden opgetrommeld om een dergelijk ernstig defekt asap op te lossen, uiteindelijk slaagt Noël er tegen 19u in om de straalverbinding weer tot stand te brengen, het bleek een defect kristal te zijn in de ontvanger.

Augustus 2004 - Frederik herschrijft de software voor onze realtime playlist in Java i.p.v. Visual Basic, het resultaat mag er zijn, de historiek van de 15 laatst gedraaide songs staat nu in een pop-up op de website.

Juli 2004 - Er wordt een Behringer Edison ingeschakeld in de eindregie, een aanzienlijke verbetering in stereobreedte.

27 Mei 2004, 22u00 - Radio Superstar staakt z'n uitzendingen op de 107.7 MHz, de gloednieuwe zender van Rock FM wordt opgezet, de eerste uitzending gaat van start, wat aarzelend, in het begin wat problemen met klank en dynamiek. De dagen en weken die hier op volgen klinkt het beter en beter...

Januari 2004 - De zendvergunning is een feit. Het concept BIG FM wordt geboren... Enkele weken erna wordt beslist om de naam Rock FM te gebruiken, er wordt bij het ministerie een naamsverandering aangevraagd en die wordt goedgekeurd, Rock FM is een feit !

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.