Nieuws

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Agenda

Elton John - Sportpaleis - Antwerpen
dinsdag 8 september 2020 om 20:30 uur

Zijn eerste concertavond in het sportpaleis is al sedert eind vorig jaar uitverkocht....

Sponsors

Gert Bogaert brood & banketbakkerij
Blancquaert Bankagenten & Verzekeringsmakelaars

Android app on Google Play

Vinnie Paul van Pantera overleden

Geboren als Vincent Paul Abbott maar als drummer bekend onder de naam VINNIE PAUL, verwierf hij furore toen hij in 1981 samen met zijn broer de band Pantera begon. De Texaanse band was invloedrijk en erg geliefd bij diehard metalfans. Ze werden 4 keer genomineerd voor de Grammy Awards en brachten 9 albums uit.

Na de split in 2003 nam Vinnie opnieuw zijn broer Darrell mee in hun nieuwe band Damageplan. In december 2004 werd Darrell tijdens een concert in Columbus vermoord op het podium waarna de band werd opgegeven. Een wat onevenwichtige fan schoot tijdens het eerste nummer direct vier man dood, waaronder Darrell, nog drie anderen raakten gewond.

Na een pauze van zo'n anderhalf jaar kreeg hij opnieuw de smaak te pakken en sedertien was hij drummer bij Hellyeah. De Amerikaanse band debuteerde in 2007 en bracht 5 albums uit. Een nieuwe plaat wordt verwacht in het najaar. Ook enkele concerten waren reeds geboekt.

Vinnie Paul stierf op vrijdag 22 juni op 54-jarige leeftijd. Over de doodsoorzaak is momenteel nog niets geweten.

Misschien dat er nu alsnog een uitgever op het idee komt om zijn nooit verschenen kookboek te publiceren : Drumming up an Appetite with Vinnie Paul.

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 23 juni 2018 - 06:17

Meer nieuws:

© 2020 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.