Nieuws

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Sponsors

Gert Bogaert brood & banketbakkerij
Blancquaert Bankagenten & Verzekeringsmakelaars

Android app on Google Play

Invloedrijke drummer Ginger Baker overleden

Op zondag 6 oktober is de legendarische drummer GINGER BAKER op 80-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis aan de longziekte COPD.

Ginger Baker heeft in 1966 samen met Jack Bruce (overleden in 2014) en Eric Clapton het Britse supertrio Cream opgericht. De baanbrekende band staat te boek als het eerste powertrio uit de rockgeschiedenis met 4 albums en een aantal succesvolle singles. Na het opdoeken van Cream eind jaren zestig ging Ginger in zee met Steve Winwood, Ric Grech en Eric Clapton in de band Blind Faith. Na amper één album viel de band uit elkaar waarop Ginger een eigen 10-koppige band formeerde : Air Force.

De temperamentvolle drummer stond bekend om zijn heroïneverslavingen en gewelddadige driftbuien maar was muzikaal zeer ruimdenkend. Hij was een vernieuwer in de rockwereld maar ook bij jazzmuzikanten genoot hij bijval. Hij nam platen op met de Nigeriaanse afrobeat-grootmeester Fela Anikulapo Kuti, jazzgitarist Bill Frisell, space-rockband Hawkwind, post-punkband Public Image Ltd en vormde in 1993 een trio met Jack Bruce en Gary Moore.

Ginger Baker begon zijn muzikale loopbaan in 1962 in Alexis Korner's Blues Incorporated. Charlie Watts verliet die band om bij de Rolling Stones te gaan spelen en droeg hem voor als hun nieuwe drummer. Daarna verwierf hij faam bij de Graham Bond Organisation vooraleer hij beroemd werd met Cream.

Vijf jaar geleden verscheen zijn laatste album "Why ?" en na een open hartoperatie in 2016 werd het stil rond de fenomenale drummer die duizenden andere artiesten heeft weten te inspireren.

Afbeeldingsresultaat voor GINGER BAKER

Zondag 06 oktober 2019 - 16:17

Meer nieuws:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.