Nieuws

Overleden muzikanten februari 2019

Rockmuzikanten die de voorbije weken het leven lieten :

Stephen Ellis (69), bassist bij Survivor van 1981 - 1987 en opnieuw van 1996 tot 1999. Hij was o.a. te horen op de bekendste songs 'Eye of the Tiger', 'Burning Heart', 'The Search is Over' en 'High On You'.

Andy Anderson (68) was in 1983 en 1984 de drummer bij The Cure en te horen op de singles 'The Caterpillar', 'Love Cats' en 'Japanese Whisper' en ook op de veel geprezen live-elpee "Concert - The Cure live". Andy was nadien in de weer bij o.a. Iggy Pop, Jeffrey Lee Pierce, Edwyn Collins, Peter Gabriel en Isaac Hayes.

Mark Hollis (64), de frontman van Talk Talk die in de 80's populair was met hits als 'Such a Shame' en 'It's My Life'. Kenners prezen de Britse band vooral om de twee laatste albums "The Spirit of Eden" (1988) en "Laughing Stock" (1991) vanwege de verdienstelijke stijlbreuk met de synthetische pop en de baanbrekende opening naar wat later postrock zal genoemd worden. In 1998 kwam Mark voor de laatste keer in het nieuws met een sfeervolle soloplaat vol minimal music.

Peter Tork (77), levenslang acteur, zanger en bassist bij The Monkees. Bracht ook tal van albums uit onder zijn eigen naam.

Willy Willy (59), gitarist bij achtereenvolgens Revenge 88, Arbeid Adelt!, Vaya Con Dios en The Scabs. Met The Voodoo Band en Willy@LaFayette bracht hij zijn eigen muziek uit. Eind vorig jaar nog verscheen zijn jongste cd "Vampire with a Tan".

Alex Brown (52), bassist bij de New Yorkse hardcoreband Gorilla Biscuits sedert 1987.

Gerard Koerts (71), toetsenman van Earth & Fire uit Nederland. Schreef samen met zijn broer Kris de meeste hits voor de band.

Afbeeldingsresultaat voor Mark hollis

Mark Hollis met achter hem zijn twee beste albums van Talk Talk.

Zondag 03 maart 2019 - 09:58

Meer nieuws:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.