Nieuws

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Sponsors

Gert Bogaert brood & banketbakkerij
Blancquaert Bankagenten & Verzekeringsmakelaars

Android app on Google Play

Lynyrd Skynyrd gitarist Ed King overleden

Woensdag 22 augustus is gitarist ED KING overleden. In de tweede helft van de sixties was hij één van de leden van de Californische psychedelische bluesrockband Strawberry Alarm Clock. In de lente van 1967 scoorden ze met hun debuutsingle een Amerikaanse nummer één hit, 'Incense And Peppermints'. De band bracht vier albums uit en viel begin jaren zeventig uiteen.

Ed King was daarna in 1972 één van de stichtende leden van Lynyrd Skynyrd. Hij is te horen op hun eerste 3 albums die behoren tot het erfgoed van de southern rock. Hij is het die ook die de aftelling doet helemaal aan het begin van de wereldhit 'Sweet Home Alabama'. Na een gevecht met zanger Ronnie Van Zant verlaat hij de band in 1975. Van Zant stierf in 1977 samen met nog twee andere bandleden tijdens een vliegtuigcrash.

Voor de reünie in 1987 was Ed King weer present en voor de zangpartijen kon Lynyrd Skynyrd rekenen op Johnny Van Zant, de jongere broer van wijlen Ronnie. In 1996 hield King ermee op wegens hartproblemen. In 2011 onderging hij succesvol een harttransplantatie.

Ed King is in een ziekenhuis in Nashville overleden op 68-jarige leeftijd. Onlangs werd hij daar opgenomen omdat hij enige tijd daarvoor de diagnose longkanker had gekregen.

Lynyrd Skynyrd is één van de bekendste rockbands uit de seventies en is ook quasi dagelijks te horen op www.rockfmonline.be !

Vrijdag 24 augustus 2018 - 10:16

Meer nieuws:

© 2020 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.