Nieuws

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Agenda

Elton John - Sportpaleis - Antwerpen
dinsdag 8 september 2020 om 20:30 uur

Zijn eerste concertavond in het sportpaleis is al sedert eind vorig jaar uitverkocht....

Sponsors

Gert Bogaert brood & banketbakkerij
Blancquaert Bankagenten & Verzekeringsmakelaars

Android app on Google Play

Wolf Alice wint Mercury Prize 2018

Eindelijk nog eens een verdiende winnaar bij de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze Britse Mercury Prize voor het beste album van Britse of Ierse muzikanten in het afgelopen jaar. Het Noord-Londonse kwartet WOLF ALICE greep 3 jaar geleden net naast de prijs voor hun debuutalbum "My Love Is Cool" maar met hun recente cd "Visions Of A Life" halen ze terecht de buit binnen en die is niet gering : 25.000 pond.

Andere genomineerden die toch niet van de minsten waren : Florence + The Machine, Noel Gallagher's High Flying Birds, Lily Allen, Arctic Monkeys, King Krule en Jorga Smith.

Wolf Alice is hier op www.rockfmonline.be een naam die wel eens vaker is te horen. Ze brengen dan ook zeer verdienstelijke eigentijdse indierock met een soepele mix waarin shoegaze zit maar evenzeer confectiepop, industriële punkpop, groovy beats, glamrock, dynamische folkpop, grunge en new wave. De bandnaam is een verwijzing naar een kortverhaal van de Britse schrijfster en journaliste Angela Carter die een toespeling bracht op Roodkapje, het klassieke werk van Lewis Carroll.

Zangeres Ellie Roswell brengt messscherpe observaties en trekt regelmatig haar scheur helemaal open. Haar niet geringe zangprestaties laten je achter met een enerverende luisterervaring waarbij ze het ene moment tekeer gaat als een sirene en even later als een sensuele gothic. Tegen een wisselend decor van gierende elektrische gitaren, hemelbestormende synthesizers en een dwingende ritmesectie pakt de 26-jarige zangeres uit met thema's als onverschilligheid, zelfmoord, seksualiteit, heldenstatus, vooringenomenheid of weerzin. Haar karakters komen zelden empathisch over en lijden aan een ontstellend gebrek aan zelfreflectie getuige de weinig verhullende tekstregels. Het maakt "Visions Of A Life" tot een indringend tijdsdocument dan uiterst beklemmend aanvoelt. De vooruitgeschoven single 'Yuk Foo' was hier vorige zomer ook terecht één week lang de Rock-a-Fellow.

Het album "Visions Of A Life".

Vrijdag 21 september 2018 - 08:48

Meer nieuws:

© 2020 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.