Nieuws

Pete Shelley van The Buzzcocks overleden

Muziekliefhebbers hebben zonder enige twijfel ooit wel eens gekeken naar het amusante BBC popquizprogramma "Never Mind the Buzzcocks". Het was een eer voor de band The Buzzcocks om jarenlang naar hen te verwijzen. De zeer geliefde Britse poppunkband stond ook hoog aangeschreven bij wijlen BBC-dj John Peel.

Zanger PETE SHELLEY stond qua songteksten haaks op de furieuze punkrock die eind jaren zeventig Engeland in zijn greep had. Hij zong over romantiek, vriendschap, liefde en afwijzing. Dat werd gesmaakt in de Britse charts en veel van die singles blijven onweerstaanbaar ; 'Orgasm Addict', 'What Do I Get ?' en 'Ever Fallen in Love' werden tijdloze klassiekers. Ook hun eerste 3 albums werden gretig gekocht en kregen unaniem lovende kritieken. Het Britse kwartet was overigens nog altijd actief en speelde nog veel concerten. Hun jongste negende cd "The Way" dateert van 2014. Pete bracht ook soloplaten uit maar die bleven meestal wat onder de radar.

Maar nu is boegbeeld Pete Shelley dus overleden op 63-jarige leeftijd in Letland, waar hij al even een nieuwe thuis had gevonden. De gevolgen van een hartaanval hebben een einde aan zijn leven gemaakt. De invloedrijke muziek van The Buzzcocks blijft relevant en je kan dan ook regelmatig songs horen op www.rockfmonline.be

Vrijdag 07 december 2018 - 08:17

Meer nieuws:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.